Moeflonexpeditie

Moeflonexpeditie

Op zoek naar moeflons.

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van ongeveer 80 moeflons. Samen met de heidekoeien houden zij deze mooie zandverstuiving levend en dynamisch. Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag - ook al vindt hij zijn voedsel op de heide - het liefst in een bos schuilhoudt. De boswachter neemt u mee op zoek naar deze dieren en vertelt u het een en ander over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen.

We lopen veel door het mulle zand; een behoorlijke conditie is hiervoor noodzakelijk. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

 • Tijd: start om 07.30 uur (’s ochtends). Duur: ca. 2 uur.
 • Deelname: 8,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 3,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Opmerkingen: stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat.
 • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
 • Routebeschrijving: Aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van het Geldersch Landschap en Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.
  - Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats.
  - Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
 • Informatie: Wiebe Verbaan tel. 0318-611947 of Anita Leeuwis tel. 06-24594294.
 • Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.
Coronaregels
We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen bij onze excursies. Uiteraard hebben we deze zo goed mogelijk aangepast om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Voor deelname aan de excursies gelden naast de richtlijnen van het RIVM ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van het verhaal van onze educatief boswachters. Belangrijke deelnameregels:

 • Deelnemen kan alleen door vooraf online een ticket te kopen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.
 • Kom niet bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen. 
 • Volg altijd de instructies van de boswachter.
 • Volg tijdens de excursie de hygiëneregels van het RIVM.
 • Houd 1,5 meter afstand tot deelnemers die niet tot uw huishouden behoren. Schud geen handen en vermijd fysiek contact. Loop op smalle paden achter elkaar en hou rekening met tegemoet komende wandelaars.
 • Laat ondersteunende materialen (zoals bijv. verrekijker of loepje) niet van hand tot hand gaan.

Reserveer hier uw ticket

Met korting mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Moeflonexpeditie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.