Ambachten op Hernen

Ambachten op Hernen

Ontdek het kasteel en zijn ambachten.

Elke woensdag zijn er diverse ambachtslieden aanwezig op kasteel Hernen.

Bij mooi weer heb je grote kans dat de smid druk bezig is met zijn vuur op te stoken en het ijzer te smeden als het heet is. Zal de mandenvlechter laten zien hoe vingervlug hij is en kan hij uitleggen hoe een mand nu precies gemaakt wordt.

Ook  ambachtslieden die zich bezig houden met textiel, zoals kaartweefsters en borduursters zullen vaak aanwezig zijn. Daarnaast zou het ook nog kunnen zijn dat de tegelmaker, de kantkloster, de houtbewerker, de schoonschrijver of de touwslager er zijn en je graag uitleg willen geven over het ambacht dat zij beoefenen.

Naast alle ambachten kan je natuurlijk ook het kasteel bezoeken en met de 'pratende' lantaarn als gids het kasteel verkennen en op zolder het geheim van de verdwenen toren van Hernen ontdekken.  

Reserveren aanbevolen. Wij kunnen maar een beperkt aantal bezoekers per uur toelaten. Daarom kunnen wij alleen toegang tot het kasteel garanderen bij een vooraf gereserveerd kaartje. 

Ook als u een donateurpas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs heeft is reserveren aanbevolen. 

Koop of reserveer hier uw kaartje

Data: elke woensdag in september en oktober.

Entree: kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 9,50 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: kasteelhernen@glk.nl.

Kinderen verkleed als ridders in Kasteel Hernen Foto: Foto: Ton Rothengatter

Kasteel Hernen Foto: Kasteel Hernen

Kinderen op onderzoek uit in Kasteel Hernen Foto: Kasteel Hernen