UtrechtDownUnder - actuele kunst in de oude bieb
UtrechtDownUnder - actuele kunst in de oude bieb

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De leegstaande Centrale Bibliotheek in hartje Utrecht is vanaf 12 november een bruisende plek met actuele kunst.
70 beeldend kunstenaars nemen het historische gebouw in bezit tijdens UtrechtDownUnder met actuele kunst in de oude bieb. Nationaal en internationaal bekende kunstenaars en aanstormend talent laten recent werk zien op 5000 vierkante meter.

De tentoonstelling bestaat uit zes afdelingen die elk staan voor een
basishouding waarmee kunst gemaakt is. Er is de afdeling Materiaalverleiders, Uitvinders&Onderzoekers en Kritische Geesten&Idealisten. Maar ook de afdeling Transformers, Dromers&Romantici en Stillen&Tragen zijn gecategoriseerd. Een bibliotheek waar je kunst als het ware kan ‘lezen’. 


Het gebouw is zo groot dat de kunstenaars goed kunnen uitpakken, iets waar in Utrecht normaal geen ruimte voor is. De bezoekers zullen zich verbazen over de hoge kwaliteit van de kunst, de enorme installaties en de indringende videowerken.

UtrechtDownUnder is een terugkerend evenement met de actuele kunst op een bijzondere locatie. Tijdens deze vierde editie presenteert ook het Centraal Museum enkele werken in de tentoonstelling, onder andere uit hun collectie. Vorige edities van UtrechtDownUnder waren te zien in de historische werfkelders en in de voormalige gevangenis op het Wolvenplein.

 Bezoek www.utrechtdownunder.nl

UtrechtDownUnder - actuele kunst in de oude bieb
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.