Muir Trek Veluwe

Muir Trek Veluwe

Zwerf een dag met de boswachter over de Veluwe. De route staat niet vast, en gisteren en morgen bestaan even niet. Let op: meld je 6 weken tevoren aan.

Benieuwd naar een bijzondere dag in de natuur? Of behoefte om bij je persoonlijke ontwikkeling kracht te vinden in de natuur? Dan is de Muir Trek iets voor jou.


Zwerf met de boswachter van Staatsbosbeheer een volle dag mee over de Veluwe. Vlak voor zonsopgang wordt je gewekt. Je pakt je dagrugzak en gaat op pad. De route staat niet vast, en gisteren en morgen bestaan even niet. Je wandelt in het hier en nu, dicht bij jezelf en vol overgave, net als John Muir dat deed. We eten wanneer we trek hebben, rusten wanneer we moe zijn. De route eindigt aan het eind van de middag met een diner, als je weer terugkomt bij het vertrekpunt.


Waar komt de naam Muir Trek vandaan?


De Muir Trek is geïnspireerd op de boeken en het leven van John Muir, een Schots-Amerikaans natuurvorser, schrijver en natuurbeschermer (1838-1914). Wil je meer informatie op de Muir trek, lees dan dit document met praktische informatie (pdf).


  • Meer informatie zoals over paklijst en overnachten volgt bij aanmelden


  • De prijs is inclusief overnachting, eten/drinken voor de hele dag, het materiaal tijdens de Trek en de begeleiding

  • De begeleider geeft je ’s avonds uitleg

  • De wandeling start 's ochtends voor zonsopkomst

Muir Trek Veluwe

bos op de Veluwe | Foto geüpload door gebruiker Staatsbosbeheer.