Stevige wandeling over de Kwade Hoek en naar het strand

Stevige wandeling over de Kwade Hoek en naar het strand

Ga je mee met deze stevige wandeling door de Kwade Hoek, door de duinen en naar het strand, om te kijken wat daar zoal kan zijn aangesp Ga je mee met deze stevige wandeling door de Kwade Hoek, door de duinen en naar het strand, om te kijken wat daar zoal kan zijn aangespoeld?.

Ga je mee met deze stevige wandeling door de Kwade Hoek en het achtergelegen duingebied?

Wandelen door een oerlandschapWe gaan een stevige wandeling maken over de Kwade Hoek, door een oerlandschap van een grotendeels buitendijks gelegen natuurgebied. Tijdens de wandeling doorkruisen we begroeide delen met dichte struiken. Maar dichter bij de zee wordt het landschap opener. De kust groeit hier nog aan en dat is een heel bijzonder landschap!

AanspoelselDe gids is ook een echte strandkenner. Wieren, schelpen en ander aanspoelsel: altijd ligt er wel wat verrassends tussen op de Kwade Hoek! En ja: waarom heet het gebied Kwade Hoek? Vraag het maar aan de gids.

Activiteiten & coronaWij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 12 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
  • Houd 1,5 meter afstand

  • Schud geen handen

  • Vermijd fysiek contact

  • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

  • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

  • Nies en/of hoest in je ellenboog

  • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt        Annuleren
  • Vermeld bij boeking je mobiele nummer, zodat Natuurmonumenten je kan bereiken bij annulering i.v.m. verkoudheid of koorts van de gids, weersomstandigheden (te harde wind of onweer) of te weinig deelnemers. Bij regen gaat de excursie door.  • Je bent verplicht te annuleren bij verkoudheid of koorts bij een van de deelnemers of een huisgenoot. Bel zodra hier sprake van is tot anderhalf uur voor vertrek. Je geld wordt teruggestort.

Tips van de boswachter tijdens deze wandelingNeem je verrekijker meeTrek stevige, dichte wandelschoenen aan of  liefst laarzen, want het kan erg drassig zijn.Trek warme kleding aanHonden kunnen niet mee.De wandeling is geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaarDe wandeling duurt ongeveer 2 uurJe kunt gratis parkeren op de parkeerplaats Kwade HoekStevige wandeling over de Kwade Hoek en naar het strand

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.