Wandelen door de Ackerdijkse Plassen

Wandelen door de Ackerdijkse Plassen

Ga de stad uit voor een verkwikkende wandeling in het bijzondere natuurgebied de Ackerdijkse Plassen, gelegen op nog geen steenworp afs Ga de stad uit voor een verkwikkende wandeling in het bijzondere natuurgebied de Ackerdijkse Plassen, gelegen op nog geen steenworp afstand van Rotterdam en Delft. Een paar keer per jaar wordt dit beschermde natuurgebied opengesteld en kun jij in deze weidsheid wandelen en bijzondere vogels kijken..

Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier vlakbij de A13, verstopt achter bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 met een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar kun jij exclusief in dit bijzondere natuurgebied wandelen en vogels kijken.Vogels kijken in de Ackerdijkse PlassenDe afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels zich hier thuis voelen. Ze kunnen hier op hun gemak naar voedsel zoeken, rusten en broeden. De Ackerdijkse Plassen zijn een waar toevluchtsoord voor vogels in de drukke Randstad. We wandelen door het bosgebied met de boswachter van de Ackerdijkse Plassen op zoek naar het voorjaar en genieten van de rust.Elk seizoen andere bewonersHet leuke is dat er elk seizoen weer andere vogels te zien zijn. In het voorjaar vind je er broedvogels zoals de grasmus en watersnip. Ook weidevogels als de grutto en tureluur voeden hier hun kroost op. Er zijn vogelkijkhutten van waaruit de vogels goed te zien zijn zonder ze te storen.Corona & natuurWij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
 • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact.

 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten.

 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik.

 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken.

 • Nies en/of hoest in je elleboog.

 • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt.Tips van de boswachter tijdens het wandelen
 • Trek stevige schoenen of laarzen aan. (Er zijn ook een beperkt aantal laarzen ter plekke beschikbaar)

 • Neem je verrekijker mee. (Een aantal verrekijkers zijn hier ook te leen)

 • Controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur.

 • Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur.

 • De ingang is aan de Rijksstraatweg 125/127, 2629 JE Delft. Er staat een duidelijk groen bord van Natuurmonumenten en hier rijd je de landweg op, na ongeveer 1 km komt je bij de parkeerplaats van de vergaderboerderij.

 • Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door.

Wandelen door de Ackerdijkse Plassen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.