Anne-Fay's Reaspora (14+)

Anne-Fay's Reaspora (14+)

Broer en zus Felix en Anne-Fay Kops onderzoeken in deze voorstelling hun roots. Als kinderen van een half Nederlandse en half Surinaamse moeder en een Nederlandse vader, zijn Anne- Fay en Felix geboren met een ‘wit’ voorkomen en een gemengde afkomst. Maar ze hebben weinig kennis over hun familiegeschiedenis. De diaspora (verspreiding) van hun familie gaat terug vanaf Nederland, via de Antillen naar Suriname. En van Suriname naar China en Afrika.

Anne-Fay en Felix maken op het podium een muzikale reis door hun familiegeschiedenis. De verhalen en muziek die ze tegenkomen op hun reis hebben ze verwerkt in deze voorstelling. De nummers zijn een mix electronica, gospel, soul en hiphop. Ondersteund door prachtige videobeelden. Onderwerpen als racisme, white privilige en slavernij worden besproken.

Over Onyx & Ivory
Onyx & Ivory bestaat uit Anne-Fay Felix Kops. Anne-Fay is zangers en danseres. Felix is video- en filmmaker. Dit broer-zus duo maakt muzikale acts over serieuze onderwerpen. Ze stonden onder andere op Lowlands, Paris Fashion Week en Mysteryland.

Anne-Fay's Reaspora (14+)

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.