Expositie Borealis – Life in the Woods

Expositie Borealis – Life in the Woods

Het belang van de bossen op onze planeet was nooit eerder zo duidelijk als nu. Het zijn de bomen die de enorme uitstoot van CO2 uit onze atmosfeer filteren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. Fotograaf Jeroen Toirkens (1971) en journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius (1978) hebben voor hun project Borealis de afgelopen vier jaar de bossen van de zogenaamde boreale zone bezocht, op zoek naar de verhalen van deze bossen en de mensen die ze bewonen. Nu de effecten van klimaatverandering steeds duidelijker te zien en te voelen zijn, is het belangrijk deze verhalen te vertellen.

De beelden van Toirkens getuigen van de eeuwenoude mythische aantrekkingskracht van de bossen, maar tonen ook de manieren waarop de bewoners van de boreale zone hun leefgebied behandelen en beschermen. In de grote tentoonstelling Borealis – Life in the Woods komen alle acht hoofdstukken van het project aan bod; van houthakkers in Noorwegen, wetenschappelijk onderzoek in Japan en nieuwe aanplant in Schotland tot en met het persoonlijke sluitstuk van Toirkens en Brandt Corstius in Alaska.

App
Wilt u meer weten? Download de Fotomuseum app en luister naar de persoonlijke verhalen van Jelle Brandt Corstius en Jeroen Toirkens, bekijk de film bij Borealis en ga met hen mee op virtuele tour door de tentoonstelling. U kunt de app vinden in de Apple App Store of via Google Play.

Boek
Bij de tentoonstelling verschijnt de omvangrijke publicatie Borealis - Trees and People of the Northern Forest van Jelle Brandt Corstius en Jeroen Toirkens

Expositie Borealis – Life in the Woods

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.