1

Open Dag Zeeverkenners Canisius


-advertentiepositie-



Open Dag Zeeverkenners Canisius

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Leer zeilen, roeien, wrikken. En poetsen!
Op zaterdag 10 april houden de jongens en meisjes van zeeverkenners Canisius aan het Kromvenpad aan de Grote Siep (Mookerplas) open dag. Van 11.00 tot 16.00 uur verwelkomen de scouts iedereen vanaf 8 jaar om kennis te maken met hun groep.
Je wordt ontvangen op de Wildevaer II, het drijvende clubhuis van de zeeverkenners. Daarna stap je aan boord van één van de zeilvletten voor een spel op het water. Uiteraard verloopt de hele dag coronaproof en draagt iedereen een zwemvest. De Open Dag is bedoeld om leden te werven voor de groep. Eén van de leden is Lotte die nu een jaar lid is.
Lotte is door haar ouders, oud-zeeverkenners, op het idee gebracht om lid te worden. De eerste kennismaking was tijdens de Zeil-3-daagse, waarna ze meteen voor de bijl ging. “Ik vond het heel spannend, maar nu vind ik het heel leuk om iedere week gezellige leuke dingen te doen samen met de andere kinderen. Toen ik begon kende ik helemaal niemand van de groep maar heb nu een paar goede vrienden bij de groep, mijn beste vriendin is Quincy. Dus als je naar de Open Dag komt mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen, maar je kunt hier ook in no-time nieuwe vrienden maken. Ik ben nu de jongste van mijn boot: in een boot zitten jongens en meisjes door elkaar, de jongste is ongeveer 11, de oudste 17. De oudste is de Bootsman of Bootsvrouw, dat wil ik over een paar jaar ook worden, maar daar moet ik nog veel voor leren. Dat doen we op de zaterdagen: we leren zeilen, roeien, knopen maken maar ook koken en poetsen. En schilderen; tijdens de winter schilderen we onze boten en al het hout, zoals de masten en de bankjes. Het is hard werken, maar gelukkig krijgen we iedere week lekkere soep en een broodje knak.
Ik verheug me nu heel erg op het zomerkamp. Hopelijk gaan we dit jaar weer naar Friesland, vorig jaar kon dat niet vanwege Corona. We gaan dan twee weken zeilen in de buurt van Sneek en slapen in tenten.
Maar iedere zaterdag is al leuk, ik verheug me er ook op dat de boten gauw weer het water in gaan. Iedere week gebeurt er wel iets leuks. Zo moest ik erg lachen toen onze bootsman tijdens het wrikken overboord viel! Wat ook heel leuk was, was Zwerkbal op het water. We moesten toen met de zeilboten de Gouden Snaai veroveren, heel spannend!”
En waarom moeten alle kinderen naar de open dag komen? “Ik kan dat heel moeilijk uitleggen, je kunt het beste zelf komen kijken.”
Wil je ook aan dit avontuur beginnen? Kom dan op 10 april een kijkje nemen. De middag duurt tot 16.00 uur, dan mogen je ouders je ophalen. Om aan de coronaregels te voldoen is het nodig dat je je van tevoren aanmeldt door een bericht te sturen naar info@zvcanisius.nl.

 Bezoek zvcanisius.nl

Open Dag Zeeverkenners Canisius
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.