Ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in 's-G

Ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in 's-G

Wandel mee met de boswachter en ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh . Deze excursie, speciaal voor volwa Wandel mee met de boswachter en ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh . Deze excursie, speciaal voor volwassenen, duurt ca anderhalf uur..

Wandel mee met de boswachter en ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh . Deze excursie, speciaal voor volwassenen, duurt ca anderhalf uur.Ontluikende lenteJe wandelt met de boswachter ongeveer 1,5 uur over Boekesteyn en Schaep en Burgh. Je ontdekt met eigen ogen hoe ontluikend de lente kan zijn.Wandel langs natuur en cultuurDe ’s-Gravelandse buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.Handig om te weten:
 • Verkoop tickets uitsluitend online.

 • Honden kunnen niet mee.

 • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

 • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.Excursies in Corona-tijdWij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 15 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen:
 • Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact

 • Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten

 • Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik

 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken

 • Nies en/of hoest in je elleboog

 • Kom niet naar een locatie van Natuurmonumenten als je verkoudheidsklachten hebt

Ontdek de lente op de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh in 's-G

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.