Speuren & spelen op het GeoFort

Speuren & spelen op het GeoFort

Met 20 verschillende buitenactiviteiten zoals het klimaat- en geurendoolhof, de vleermuisspeurtocht, de waterspeelplaats en bamboebouwe

Met 20 verschillende buitenactiviteiten zoals het klimaat- en geurendoolhof, de vleermuisspeurtocht, de waterspeelplaats en bamboebouwen is er genoeg te doen voor meer dan 2 uur. Reserveer wel van tevoren je tickets.

In onze unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken De speurtuin biedt genoeg ruimte om op afstand te klimmen en klauteren, personen van 13 jaar en ouder moeten altijd 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

Geniet van het water en roei een rondje rondom het water in een van onze bootjes. Een bootje kan je voor 15,- per uur gemakkelijk huren door online tickets te bestellen. De van Wereldpan is van 12.00 tot 16.30 uur open. Naast pannenkoeken kan je bij het restaurant terecht voor een portie friet, een snack, verschillende (fris)dranken, koffie, thee en warme chocomel. Het terras en de binnenruimtes van het restaurant zijn gesloten. Verspreid over het terrein zijn diverse zitgelegenheden.

NIEUW: Klimaat Doolhof
Het sciencecentrum GeoFort heeft een nieuw doolhof gerealiseerd over de klimaatverandering. Je baant je een weg door de themas hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Je wordt ondergedompeld in meer dan 70 kaarten en grafieken. De laatste deur heeft een codeslot die je alleen kunt ontgrendelen als je het klimaatraadsel hebt opgelost

Normaal bevindt het klimaatdoolhof zich in het betaalde gedeelte van GeoFort. Speciaal om kinderen in deze Corona-periode te stimuleren buiten te spelen heeft GeoFort dit onderdeel toegevoegd aan de gratis openluchtspeurtuin. Tijdens alle weekeinden, feestdagen en schoolvakanties is deze speurtuin geopend voor publiek.

Een ticket kost 5,- per persoon waarvan je 2,50 weer terug krijgt als korting bij het pannenkoekenrestaurant de WereldPan.

Kinderen in desorienterende tunnel bij Geofort

Kinderen zoeken op wereldbol bij Geofort

Een officier staat buiten bij de kinderen en laat wat zien