Wandelen en take away

Wandelen en take away

Kom dit weekend uitwaaien bij Fort Vuren en geniet van de lekkere take away. Wat dacht je van een goed glas wijn of een pistolet met hu

Fort Vuren werd aangelegd tussen 1815 en 1870 en maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De toren van het fort is het oudste deel, gebouwd in 1848. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de waterlinie niet meer bestand tegen de nieuwe manier van oorlog voeren. De Duitsers konden er overheen vliegen, dus het had geen effect meer. Na de twee wereldoorlogen is het fort een huis van bewaring geweest, waar 500 gedetineerden in zaten. Tegenwoordig kan je er zelfs overnachten en is het een heerlijke plek voor een terrasje.

De Fortwachterij van Fort Vuren is d plek voor een lekkere lunch. Of gewoon een stevige koffie of een goed glas wijn. Tijdens de lockdown is het fort open op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur voor take away. Ga er heerlijk wandelen in de buurt en kom hier langs voor een warme kop tomatensoep of een lekkere pistolet met huisgemaakte tonijnsalade. Ook kun je op het fort 4 fietsen huren om een prachtige fietstocht in de buurt te maken. Zoals het Rondje Diefdijk (59 km) of de Vestingdriehoek waterlinieroute (40 km).

Adresgegevens:
Fort Vuren
Waaldijk 29
4214 LB Vuren
fortwachterij@fortvuren.nl

Wandelen en take away

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.