Laat je meenemen in de bijzondere wereld van vogels

Laat je meenemen in de bijzondere wereld van vogels

Oude bossen zijn onverwacht rijk aan vogels. Vele soorten zijn afhankelijk van oude bomen en dood hout. Luc Hoogenstein, bioloog en boswachter ecologie bij Natuurmonumenten, neemt je in deze online lezing van ongeveer anderhalfuur mee in de bijzondere wereld van vogels. Oude bossen zijn onverwacht rijk aan vogels. Vele soorten zijn afhankelijk van oude bomen en dood hout. Luc Hoogenstein, bioloog en boswachter ecologie bij Natuurmonumenten, neemt je in deze online lezing van ongeveer anderhalfuur mee in de bijzondere wereld van vogels..

Laat je meenemen in de bijzondere wereld van vogels. Oude bossen zijn onverwacht rijk aan vogels. Vele soorten zijn afhankelijk van oude bomen en dood hout.  Luc Hoogenstein, bioloog en boswachter ecologie bij Natuurmonumenten, neemt je in deze online lezing van ongeveer anderhalfuur mee in de bijzondere wereld van vogels.De Buitenplaatsen van ’s-Graveland in de Gooi en Vechtstreek zijn onverwacht rijk aan vogels! Door de leeftijd van het bos kun je hier veel soorten aantreffen die afhankelijk zijn van oude bomen en dood hout. Dood hout, zeg je? Jazeker, want dood hout zit vol met insectenlarven, waar bijvoorbeeld spechten en boomklevers gek op zijn.Zangvogels en roofvogelsMaar er is hier nog veel meer te zien. De weilanden zijn het domein van ooievaars en blauwe reigers en het bos zit vol zangvogels en roofvogels. Deze soorten en vele andere soorten gaan langskomen in de presentatie.Luc is, naast boswachter, ook natuurfotograaf en auteur van o.a. de Zakgids Vogels van Nederland en België. Kortom, het wordt een presentatie vol mooie foto’s en interessante verhalen!Meer online lezingen bijwonen?Vind je het leuk om meer online lezingen bij te wonen en zo nog meer te weten te komen over bijvoorbeeld de Kraamkamer van Moeder Natuur en of de wereld van insecten? Klik dan op Kraamkamer of insecten voor de mogelijkheden.Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze interessante online lezing op woensdagavond 12 mei om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via deze site.Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.

Laat je meenemen in de bijzondere wereld van vogels

Laat je meenemen in de bijzondere wereld van vogels | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.