Beleef Pinksteren rond Fort Pannerden

Beleef Pinksteren rond Fort Pannerden

Wilt u weten wat er in en rond het fort gebeurde op 10 en 11 mei 1940? Wilt u weten wat er in en rond het fort gebeurde op 10 en 11 mei 1940?
Dat kan Kom wandelen rond het fort

Helaas is er in de maand mei nog geen openstelling van ons prachtige fort. Maar uiteraard hebben wij u weer iets nieuws, leerzaams en leuks te bieden: geheel corona proof. Lekker buiten, in de frisse lucht en in een prachtige omgeving

Wandeling
Op alle zondagen in mei, Hemelvaartsdag en tijdens de pinksterdagen kunnen bezoekers een mooie wandeling maken rondom het fort in de Klompenwaard via informatiebordjes. Het thema van de meimaand: wat gebeurde er in en rond het fort bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog? Wat was de taak van het fort, wie moesten die uitvoeren? En wat was het resultaat?
Naast deze nieuwe wandeling maken we ook onze wandelroute door de fortgracht opnieuw beschikbaar.

Praktisch:
Onze gastheren en -vrouwen helpen u graag op pad bij de ingang van het fort.
WO ll: Via informatiebordjes uitgezet in de Klompenwaard kunt u de rondwandeling maken.
Fortgracht: Via informatiebordjes in de fortgracht.
U neemt kennis van tal van feiten en wetenswaardigheden. U wordt ook aan het denken gezet door middel van vragen. Aan het eind van de wandeling vindt u de antwoorden.
De wandeling is bedoeld voor jong en oud, goed ter been. Duur: +/- 45 minuten. Onze buiten horeca en terras zijn volgens de coronamaatregelen geopend voor een drankje en een hapje. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op het Pannerdens Kanaal.

Wij heten u van op de zondagen in de meimaand graag van harte welkom tussen 11.00 en 17.00. Ook tijdens de Pinksterdagen staan onze vrijwilligers vanaf 11.00 voor u klaar. Let op: op Moederdag beginnen we een uurtje later, om 12.00. Deelname aan de wandelingen is geheel gratis. Een donatie in de fooienpot wordt op prijs gesteld
Reserveren is niet mogelijk, de wandelaars worden door onze vrijwilligers op weg geholpen zodat de corona-maatregelen kunnen worden nageleefd.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze Facebook-pagina en website, www.fortpannerden.eu.
Tot ziens in mei

Fort Pannerden van boven

Expositie in Fort Pannerden Foto: Foto: Mireat Gendt - Niels Sparnaaij

Gezin in wagentje Foto: Foto: Erik van 't Hullenaar