1

RAUM der Lusten




RAUM der Lusten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de coronacrisis maken we meer dan ooit gebruik van de publieke ruimte om elkaar te ontmoeten, werken en ontspannen. Maar komt de publieke ruimte wel tegemoet aan onze (nieuwe) behoeften? En stel dat we op een andere manier omgaan met de veelal voorspelbare vormgeving van pleinen, gaan we ons dan ook anders gedragen?

De expositie RAUM der Lusten laat een nieuw en spannend alternatief zien op onze openbare pleinen en parken. Het concept is geïnspireerd op het bekende 15e eeuwse werk de ‘Tuin der Lusten’ van Jheronymus Bosch. In dit landschap ontstaan nieuwe mogelijkheden tot reflectie, gedrag en wellicht zelfs vreemde ontmoetingen.

De expositie op het Berlijnplein is onderverdeeld in verschillende landschappen (de Hel, het Paradijs en de Wereld) die samen de vaak absurde taferelen uit het Bosch’ universum naar de actualiteit brengen. Ieder landschap is een unieke ervaring in een bont en stedelijk decor. De expositie bestaat uit nieuwe en bestaande werken van gerenommeerde en jonge kunstenaars.

 Bezoek www.raumutrecht.nl

RAUM der Lusten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.