Rondleiding door vesting Hellevoetsluis

Rondleiding door vesting Hellevoetsluis

Vesting Hellevoetsluis was afgelopen eeuwen een legerplaats & marinehaven. Ontdek in een rondleiding op 5 sept. een deel van de vesting met oa de kazerne Fort Haerlem, een lange kustbatterij uit 1880, en de opgeknapte bunkers. Reserveer nu.

Vesting Hellevoetsluis was afgelopen eeuwen vooral een legerplaats en marinehaven. Gebouwen die daar nog aan herinneren zijn de kazerne Fort Haerlem, een lange kustbatterij uit 1880, de opgeknapte bunkers, een kruittoren en de barakken in de vesting. Van april tot en met oktober zijn er rondleidingen over de Hellevoetse kustbatterij. Verder heeft Hellevoetsluis stranden, musea en de grootste jachthaven van Nederland.

Rondleiding
Regelmatig organiseert Fronttaal rondleidingen, welke plaatsvinden op zondagmiddag om 13:00 uur. We starten bij de kazerne Haerlem in de Vesting van Hellevoetsluis op het adres Plein Fort Haerlem 1. De kosten bedragen 4,00 per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 2,00. Kinderen jonger dan vijf jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

De data voor 2021 zijn:
5 september
3 oktober         

Priv rondleiding
Voor groepen van groot tot klein is het mogelijk om op een priv rondleiding af te spreken. Dit kan dus ook buiten het standaard rondleidseizoen. Uiteraard hanteren we tijdens de uitvoering de Corona regels die we als stichting hebben opgesteld. We gaan uit van maximaal 10 personen per gids en een maximum van 5 groepjes mensen, waarbij elk groepje bestaat uit mensen die op hetzelfde adres wonen. Graag stemmen wij onze mogelijkheden af op specifieke wensen, zoals de duur van de rondleiding en welke onderdelen van de verdedigingswerken u wilt zien en welke kunnen worden overgeslagen. Een echte rondleiding op maat dus en op een zelf te bepalen moment. De enige beperking is de beschikbaarheid van een gids. Het is ook mogelijk om er koffie/thee e.d. bij te gebruiken. De kosten voor een priv rondleiding: 3,00 p.p. met een minimum van 45,00.

Rondleiding door vesting Hellevoetsluis

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.