EK Zandsculpturen 2021

EK Zandsculpturen 2021

Ondanks de beperkingen rondom Corona is er toch besloten het Europees Kampioenschap Zandsculpturen door te laten gaan als buitenexpositie.

Voor de 10de en de laatste keer zal het Europees Kampioenschap Zandsculpturen plaatsvinden in Zandvoort.

Er zijn dit jaar wederom 6 deelnemers aan het Kampioenschap, maar vanwege de Corona-beperkingen en om veiligheidsredenen heeft de organisatie besloten om geen deelnemers in te laten vliegen uit andere Europese landen maar een keuze te maken uit in Nederland woonachtige zandkunstenaars met verscheidene nationaliteiten. Ondanks deze beperkingen hebben wij toch top-kunstenaars kunnen contracteren, die allemaal internationaal hun sporen hebben verdiend.

Het centrale thema waar de kunstenaars hun sculptuur op zullen baseren is “Ode aan het landschap”, het landelijk themajaar. De kunstenaars kunnen dit thema naar eigen inzicht interpreteren en uitwerken in een kunstwerk.

Vanaf 3 mei zijn zandsculptuurbouwers uit diverse Europese landen spectaculaire zandsculpturen aan het vervaardigen. Hiermee is Zandvoort het toneel van een Europese culturele wedstrijd. De zandsculpturen zijn zeker tot en met augustus te bewonderen in Zandvoort.

EK Zandsculpturen 2021

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.