Jubileumexpositie Call5

Jubileumexpositie Call5

In galerie Waterbolk te Utrecht houdt het kunstenaarscollectief Call5 van 22-27 juni hun jubileumexpositie iKIJK! Deze expositie bestaat uit twee delen: vier duo-werken en individuele werken
De duo-werken bevestigen het vertrouwen in verleden, heden en toekomst van het collectief. Als werkthema werd de inhoud van de nieuw te lanceren filosofisch getinte roman 'Spinrag' gekozen van auteur Martin J.S. van Schaik. De bezoeker ziet diverse elementen uit dit boek terug in de speciaal gemaakte duo-werken. De kunstenaars nodigden elkaar uit aanvullingen in hun werk aan te brengen. De uiteindelijke resultaten zijn ontstaan door een werk van een van de collega's uit het collectief te observeren, te interpreteren en te bevragen. Dat leidde tot subtiele ingrepen die een onverwachte dimensie aan het desbetreffende werk toevoegden. Binnen het collectief werd duidelijk hoe kwetsbaar een mens zich voelt als die een ander laat ingrijpen in zijn eigen kunst-kindje. De kleur smaragd, als ook het spinrag zelf en de Hermetische filosofie - zo boven, zo beneden - zullen voor de goede beschouwer niet geheel verborgen blijven. Tevens treft u ook tal van individuele werken van de vier kunstenaars aan terwijl elke dag een van hen aanwezig is om u te ontvangen en een toelichting te geven op het werk. Ook het boek Spinrag is vanaf die datum beschikbaar.
Aanleiding voor de expositie ¡KIJK! is het eerste lustrum van het collectief. Call5 werd opgericht tijdens een werkperiode in Spanje. Op uitnodiging van het kasteelmuseum van Guadalest in de regio Alicante leidde dat al spoedig tot een zeer druk bezochte en gewaardeerde tentoonstelling. Het collectief bestaat uit de beeldend kunstenaars Elly van den Hout, Simone Houtman, Rob Meijer en Hetty van Oordt.

Jubileumexpositie Call5

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.