Wilde bloemen - vaarexcursie in De Wieden


-advertentiepositie-



Wilde bloemen - vaarexcursie in De Wieden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer e Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.. Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. Het drijvende land met hooilandjes zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Geel, paars, wit

Natuurgebied De Wieden telt 800 hectare hooiland. Het hooiland in De Wieden is drassig en staat in voorjaar en zomer vol met bloemen. We varen langs zeldzame bloemsoorten als moeraskartelblad, grote ratelaar en de echte koekoeksbloemen. We stappen uit om het vleesetende plantje zonnedauw van dichtbij te bewonderen. Door de rijkdom aan wilde bloemen, barst het er ook van de insecten. Vlinders en libellen fladderen met je mee als je langs vaart in de fluisterboot.

De boswachter / natuurgids weet er van alles over te vertellen. Net als over de rijke ontstaansgeschiedenis van dit moerasgebied. De Wieden vormen het zuidelijke deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park herbergt het grootste laagveengebied van West-Europa.

Kom je mee varen langs de bloemenzee in De Wieden? Wie even uit wil stappen op het drassige drijvende land moet goed ter been zijn.

Extra informatie

  • De vaartocht duurt twee uur
  • Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding 
  • Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie
  • Neem eind mei / juni een anti-muggenmiddel mee!
  • Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee
  • Neem laarzen mee voor uitstapje hooiland
  • Deze tocht kan vanwege onveilige weersomstandigheden geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wilde bloemen - vaarexcursie in De Wieden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.