Natuur en cultuurhistorie

Natuur en cultuurhistorie

Geannuleerd - Kijken naar de historie en de flora van dit bijzondere gebied.

Corona-update: deze excursie kan vanwege de coronamaatregelen helaas niet plaatsvinden. We verwachten vanaf eind juli excursies voor kleine groepen aan te kunnen bieden. Om op de hoogte te blijven kunt u deze website in de gaten houden en inschrijven voor onze nieuwsbrief. We hopen u binnenkort weer te zien bij een excursie!

In Nederland zijn niet veel natte heidegebieden meer overgebleven. Klein Bylaer is zo’n nat heidegebied waar veel over te vertellen valt.

Het gebied is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere planten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersing stelsel van vloeiweiden, sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het schone grondwater optreedt.

Wilt u horen wat de geheimen zijn van dit gebied? De boswachters nemen u graag mee over landgoed Klein Bylaer. Het belooft een boeiende middag te worden.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Opmerking: het is verstandig goede wandelschoenen te dragen, op sommige plekken kan het nat zijn. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee. Houd er rekening mee dat het terrein niet geschikt is voor wandelwagens, rollators e.d.
  • Startlocatie: de parkeerplaats van Landgoed Klein Bylaer van Geldersch Landschap & Kasteelen bevindt zich aan de Kallenbroekerweg. Deze parkeerplaats vindt u komend uit Barneveld, 1,7 Km na het bord “einde bebouwde kom”, aan de rechterkant van de Kallenbroekerweg, ter hoogte van huisnummer 182. De parkeerplaats is aangegeven met de bekende geelgroene GLK borden.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.

Geannuleerd

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur

Het schitterende interieur van Huis Verwolde.

Bezoek Huis Verwolde op het mooie landgoed

Bekijk het originele interieur van Huis Verwolde als in 1776