Zeeuwse Tuin 2-daagse

Zeeuwse Tuin 2-daagse

In het kader van de Zeeuwse Tuin 2-daagse zijn in de gehele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. Dit jaar hebben de enthousiaste tuineigenaren besloten twee keer twee dagen open te gaan. Zowel begin juni als eind juni zijn de tuinen erg mooi en elk deel van de maand heeft zijn eigen specifieke bloemen en uitstraling.
Bloeien begin juni de vaste papavers, Irissen en de ouderwetse rozen volop, eind juni hebben we de zomerbloeiers en natuurlijk ook rozen in alle kleuren en van struik tot klimmer. Ook kunt u de biodiversiteit ervaren die door de mix van planten, bomen en struiken ontstaat en zien wat een rijkdom aan insecten dit oplevert.

Dit jaar doen maar liefst 18 tuinliefhebbers mee aan dit evenement, waaronder enkele gespecialiseerde kwekerijen. De tuinen kunnen worden bezocht zonder vooraf de gebruikelijke afspraak te maken met de tuineigenaar.
De deelnemende tuinen zijn zeer gevarieerd, van groot tot klein, van cottage- tot landschapstuin. Het zijn allemaal tuinen die door de eigenaren met veel liefde, geduld en plezier zijn aangelegd en ze worden met passie onderhouden. We laten het graag aan u zien.

Zeeuwse Tuin 2-daagse

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.