1

De Sprookjestuinen van Drenthe




De Sprookjestuinen van Drenthe

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom en laat je betoveren!

Deze zomer staan alle tuinen weer in bloei. Maar let op! In sommige tuinen gebeurt dit jaar iets magisch... Tijdens het betoverende kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe komen sprookjes tot leven in verschillende tuinen in Drenthe. Met leuke sprookjesvoorstellingen voor kinderen en hun ouders of grootouders, sprookjesachtige tuinen, een betoverende letterpuzzel en een vrolijk kabouterdorpje.

Prinses Sprakeloos komt naar Drenthe!

Prinses Sprakeloos komt naar Drenthe vanuit Letterland, het land waar sprookjes worden geschreven en waar Letterlutjes wonen. Ze neemt deze keer niet alleen een heleboel sprookjes mee, maar ook zeven regenboogfeeën! Samen betoveren ze de tuinen in Drenthe tot echte sprookjestuinen met leuke kindertheatervoorstellingen en sprookjesavonturen. Kom en laat je betoveren!

Welkom regenboogfeeën uit Letterland

De openingsvoorstelling met kindertheater, zang en dans is dit jaar online. In Beleefpark Dwingeloo valt de sprookjesprins als een blok voor Prinses Sprakeloos. Hij raakt op slag sprakeloos. In het bos gaat iedereen op zoek naar de tekst van de sprookjesprins. Tijdens het zoeken vinden ze niet alleen letters, maar komen ze ook sprookjes tegen: Roodkapje, de wolf, Sneeuwwitje, de zeven dwergen, de gelaarsde kat, de tovenaar en de heks. En wat doen die regenboogfeeën daar in het bos? Gaan ze de letters vinden, en hoe loopt het af met de prins en de prinses?
Bekijk vóór je naar de sprookjesvoorstellingen gaat de avonturen van Prinses Sprakeloos en de sprookjesfiguren vanuit Beleefpark Dwingeloo op www.sprookjestuinen.nl.

Twee sprookjesweekenden

Dit jaar is er niet één sprookjesweekend, maar komen Prinses Sprakeloos en de verschillende regenboogfeeën twéé keer uit Letterland gevlogen!
• Op 17 en 18 juli betoveren ze tuinen in Dwingeloo en Diever.
• Op 28 en 29 augustus komen ze tuinen in Havelte en Uffelte betoveren.
Op alle dagen kun je om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur sprookjesvoorstellingen bekijken in zeven verschillende tuinen.

Entree

Kaartjes voor de voorstellingen in de Sprookjestuinen zijn online te koop via www.sprookjestuinen.nl. Daar vind je ook meer informatie over het festival en alle voorstellingen. Of kijk op Facebook en Instagram. Kom en laat je betoveren!

 Bezoek www.sprookjestuinen.nl

De Sprookjestuinen van Drenthe
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.