Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne


Beleef de hitte van het vuur in de glasblazerij in Leerdam

Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne

Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich een enorme betonnen kolos uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de in de volksmond gen

Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich in de omgeving van het Agathahuis een enorme betonnen kolos uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de in de volksmond als zodanig genoemde Biberbunker, opgebouwd met 3 meter dikke muren.

De bunker en Stelling, waarin deze zich bevindt, vertellen een stukje unieke historie. In Nederland waren er 3 van deze stellingen, waarvan de Biber als enige volledig in gebruik is gebleven sinds 1945. Inmiddels is ook de Tiger op Terschellinger voor het publiek weer geopend.

De Biberbunker, door de Duitsers officieel benoemd als het ST-type L487, codenaam Bertha, was een commandocentrum van de Luftwaffe voor cordinatie van de luchtgevechten. Vanwege zijn strategische rol in de luchtoorlog van WOII, maar ook vanwege zijn latere functie in de koude oorlog, is dit een bunker die zeker gezien moet worden. De verhalen van de gidsen en de beleving van deze bunker in de historische context is iets wat zeer zeker de moeite waard is van een bezoek.

Rondleidingen door de Biberbunker
Voor onze reguliere rondleidingen in Coronatijd, dient u rekening te houden met de volgende maatregelen
- Aanmelden via de website is verplicht
- Maximaal aantal bezoekers per rondleiding is 15 personen
- Neem te allen tijden uw boeking mee, de gidsen beschikken over een deelnemerslijst echter zekerheidshalve een reservering bij u kan geen kwaad.
- Deze rondleiding duurt ca 2,5 uur.
- Er zijn in deze Coronatijd 2 starttijden op diverse zondagen:
10.00 uur tot 12.30 uur of 13.00 uur tot 15.30 uur
- Let op de ca 15 minuten looptijd vanaf de Parkeerplaats
- Kinderen t/m 7 jaar mogen gratis mee

Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.