Landgoedconcert

Landgoedconcert

Geniet van meeslepende celloklanken in zomergroen kasteelpark.

Op zaterdag 31 juli geeft celliste Hanneke Rouw twee zomerconcerten in het kasteelpark van Cannenburch. De concerten vinden plaats om 14.30 en om 16.00 uur en maken deel uit van een reeks zomerconcerten op verschillende landgoederen in de provincies Gelderland en Overijssel, mede mogelijk gemaakt door de Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten.

Programma
Hanneke Rouw speelt Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en - de bekendste delen - als ringtone voor de mobiele telefoon.

Over de celliste
Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen en heeft lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten) en kreeg een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle en studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Afgelopen seizoen is Hanneke op tournee geweest door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. 

Datum: Zaterdag 31 juli 2021

Tijd: 14:30 uur en 16.00 uur. U wordt 30 minuten voor aanvang ontvangen voor het kasteel.  

Duur en toegankelijkheid: Het concert duurt 30 minuten en vindt plaats op een verborgen locatie in het kasteelpark. Om bij de locatie te komen moet een grasveld worden overgestoken.   

Entree: € 7,50 per persoon. Maximaal 30 personen per concert.  

Adres: Kasteelpark Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen. 

Reserveren: Reserveren is noodzakelijk via landgoedconcert@gmail.com

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch