Moeflonexcursie

Moeflonexcursie

In de vroege ochtend in stilte op zoek naar moeflons.

Op het Wekeromse Zand loopt een flinke populatie moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het zand op deze mooie zandverstuiving levend en dynamisch.

Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in het bos schuilhoudt.

De boswachter neemt u mee op zoek naar deze dieren en vertelt u het een en ander over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 7.30 uur. Duur: ca. 2 uur
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.
  • Opmerking: Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Trek stevige schoenen aan. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: Aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van Geldersch Landschap & Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.
    Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats.
    Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Reserveren is tijdelijk niet mogelijk i.v.m. de coronamaatregelen. De kaartverkoop start wanneer bekend is dat de excursie door mag gaan. Om op de hoogte te blijven kunt u deze website in de gaten houden en inschrijven voor de nieuwsbrief.

Met korting mee met deze excursie? Word dan nu donateur.

Moeflonexcursie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.