Ervaar de Amazone in beeldende kunst en geluid.

Ervaar de Amazone in beeldende kunst en geluid.

Laat je onderdompelen in de cultuur van de amazone van Brazilie. Schilderijen en video beelden een omgeving uit, geinspireerd door een reis van de kunstenares Mathilde Pil naar de Amazone.
“Een ontmoeting met de Amazone en haar cultuur”
Als Hollandse is het een geweldige ervaring om de Indianen van de Amazone te mogen ontmoeten en is de reis over hobbelige wegen en zandpaden, kleine bootjes over de rivier, meer dan de moeite waard.
We varen over een natuurwonder: “Encontra das Àquas” waar de Rio Negro zich mengt met de Solimöes, waar licht en donker water elkaar ontmoet en samengaat.
In houten hutjes slapen met de geluiden van het oerwoud, de roep van de prachtig gekleurde vogels die hun vleugels uitslaan en de krijsende apen die rammelen aan de ramen, brengen mij in een andere wereld vol contrasten. De rust en het lawaai wisselen elkaar af. Soms schijnt de zon, dan klettert de regen zo hard dat je denkt dat het nooit meer ophoudt.
Geen wifi, soms valt de elektriciteit uit, geen verkoeling, geen licht, geen verbinding met de buitenwereld. We zwemmen met dolfijnen, trekken door het bos, gevolgd door energieke apen. Ontdekken heilzame bomen maar ook gevaarlijke bomen met scherpe doornen. Stappen ongemerkt over gevaarlijke slangen.
We bezoeken een Indianenstam die ons met een dans vereert. Samen dansen we op traditionele ritmes. Mijn grootste angst is dat deze samenleving wordt bedreigd door de bosbranden!
Ik heb al deze inspirerende beelden vast gelegd met krijt en verf op papier en doeken om de herinnering vast te houden. Maar alleen deze techniek was niet genoeg. Ik besloot geluid en video toe te voegen. Een Environment is het resultaat!

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0syuOqsRyQQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ervaar de Amazone in beeldende kunst en geluid.

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.