Avondwandeling

Avondwandeling

Een zomeravondwandeling door de Heerlijkheid Beek.

In het bos van de Heerlijkheid Beek is het klimmen en dalen om op de stuwwal te komen. Het Kastanjedal heeft een grote renovatie ondergaan. De toenemende erosie maakt deze ingreep noodzakelijk. De boswachter vertelt hierover. Als je boven bent is de beloning een prachtig uitzicht op de Ooypolder met de kerktoren van Persinge op de voorgrond. De boswachter geeft onderweg uitleg over de historie en de geologie van het gebied. Hij maakt het heel concreet met het reliëf en de zichtbare grondsoorten. De Romeinen hebben het gebied ook ontdekt en deze sporen zijn in het landschap zichtbaar. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 19.00 uur. Duur: 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Startlocatie: bij het beeld van het Wasvrouwtje, tegenover het voormalige gemeentehuis aan de Rijksstraatweg 139, Beek-Ubbergen.
  • Informatie: Anton van der Velde, tel. 0616651048 en Cor Custers, tel. 06-44380502.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Kasteel Doorwerth met ophaalbrug

Interieur Kasteel Doorwerth

Activiteiten op Kasteel Doorwerth