Een tijdreis op het Oudemirdumerklif


-advertentiepositie-



Een tijdreis op het Oudemirdumerklif

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop verhalen en met een v Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop verhalen en met een verrassende variatie aan bloemen, insecten en vogels.. Maar weinig mensen verwachten kliffen te vinden in Friesland. Laat je verrassen door deze buitengewone plek volop verhalen en met een verrassende variatie aan bloemen, insecten en vogels.

Uniek gebied

Het Oudemirdumerklif is één van de eerste natuurgebieden van Natuurmonumenten. Al in 1927 zagen we hoe uniek dit gebied is. Het bijna buitenlands aanvoelend landschap heeft een bijzondere geschiedenis en herbergt vele planten- en diersoorten.

Rijke cultuurhistorie

Onder andere de twee ijstijden, de overgang van zout naar zoet water toen de Afsluitdijk werd aangelegd en het gebruik door vissers als Minne Minnes en zijn broer, hebben hun voetsporen in het landschap van het Oudemirdumerklif achtergelaten. Met de gids ga je kriskras door het gebied op zoek naar deze sporen, en hoor je de verrassende verhalen áchter de gebeurtenissen.

Coronamaatregelen

Deze excursies vinden onder voorbehoud van de op dat moment geldende coronaregels plaats. Bij annulering ontvangen deelnemers desgewenst hun geld terug.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Een tijdreis op het Oudemirdumerklif
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.