Bezoek Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Bezoek Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Aan de Noorderpier van Hoek van Holland staat sinds 1943 een grote Duitse bunker. Deze bunker, een geschutsbunker van het bouwtype 611,

Aan de Noorderpier van Hoek van Holland staat sinds 1943 een grote Duitse bunker. Deze bunker, een geschutsbunker van het bouwtype 611, maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uit van de beruchte .

De afgelopen jaren is deze geschutsbunker door vrijwilligers omgetoverd tot het nieuwe bezoekerscentrum. In het museum wordt aan de hand van dioramas, informatiepanelen, beeld- en geluidsmateriaal en authentieke voorwerpen het verhaal van de Atlantikwall verteld. Regelmatig worden rondleidingen door de voormalige Duitse luchtafweerbatterij georganiseerd of zelfs door andere delen van de voormalige .

Het museum fungeert als kennis- en educatiecentrum met betrekking tot de Atlantikwall en beoogt  haar bezoekers, jong en oud, dit deel van de geschiedenis te verduidelijken en de samenhang laten zien in een groter geheel. Belangrijk is dat deze kennis die steeds minder uit eerste hand verkregen kan worden op de juiste manier aan de volgende generaties wordt overgedragen.

Tickets
Het museum is geopend op diverse zondagmiddagen. Alleen met een online reservering kunt u het museum bezoeken. Tijdens uw reservering boekt u een tijdslot van een uur waarin uw bezoek plaatsvindt.

Coronaregels in het museum
- Door middel van het reserveren van tijdsloten garanderen we uw en onze veiligheid en kan de bezoekersstroom worden beheerst.
- Omdat de ruimte in de museumbunker beperkt is zijn de tijdsloten voorzien van een maximum aantal bezoekers.
- Het is niet mogelijk dit maximum te overschrijden.
- In het museum geldt een mondkapjesplicht
- Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
- Houdt altijd 1,5 meter afstand tot personen van buiten uw huishouden
- Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog
- Bij klachten blijft u thuis
- U kunt alleen het museum in het door u gereserveerde tijdslot bezoeken

Toegangsprijzen
Entreeticket museum: 3,50
Kinderen < 8 jaar: Gratis*
*Kinderen jonger dan 8 jaar oud mogen gratis het museum bezoeken onder begeleiding van een volwassene (18+).

De museumkaart, Rotterdampas en/of andere kortingen zijn bij ons niet geldig. Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum.

Bezoek Atlantikwall Museum Hoek van Holland

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.