Americana in de Speulkoel

Americana in de Speulkoel

Het In the Round principe is in de jaren '80 ontstaan in het beroemde Bluebird café in Nashville. Bij een In the Round concert zitten of staan de muzikanten in een cirkel, een halve cirkel, of voor het gemak op een rij.
Om de beurt worden door de verschillende zangers/zangeressen nummers aangekondigd en gezongen. Het is aan de anderen om die nummers muzikaal al of niet verder te omlijsten.
Het merendeel van de muzikanten die vanmiddag het “In the Round” concert zullen verzorgen heeft dat twee keer eerder met veel succes gedaan in Odoorn bij concerten georganiseerd door Boet’n Deure en Bluegrass Poolshoogte. De muzikanten spelen momenteel in diverse Nederlandse bands (Stringtime, the Hillbilly Holler, Duology, A Couple of Strings, Heartstrings, Hemingway's Highway en Take Four) en kennen veel muziek die onder de noemer “Americana” valt.
Op deze middag zullen dan ook verschillende Amerikaanse muziekstijlen voorbij komen, waaronder bluegrass, oldtime, country en nummers van diverse singer- songwriters. Er zullen zowel covers als eigen nummers worden gespeeld.
De ervaring leert dat ook humor een onderdeel van het programma kan zijn, er valt ongetwijfeld wat te lachen.

De muziek zal deze middag worden verzorgd door:
Hans Kelderhuis – zang, gitaar en mandoline
Laura ter Beek - zang, viool, mandoline en gitaar
Kevin Lynch - gitaar en mandoline
Jan Pals - banjo en mandoline
Len de Vries - zang en gitaar
Beppie Gasman - zang en contrabas
Ellie Beurskens – zang en gitaar
Bruno van Hoek – zang, gitaar, mandoline, banjo en dobro

Americana in de Speulkoel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.