1

Op zoek naar de bodem- en waterdiertjes van de Brunssummerheide




Op zoek naar de bodem- en waterdiertjes van de Brunssummerheide

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wat kruipt daar? Wat kriebelt daar? Wat zwemt daar? Ontdek samen met de gidsen het wonderlijke insectenleven in het heidegebied Wat kruipt daar? Wat kriebelt daar? Wat zwemt daar? Ontdek samen met de gidsen het wonderlijke insectenleven in het heidegebied.

Insecten ontdekken

De bij, de mier, de krekel en de libelle zijn voorbeelden van de bekende insecten in het heidegebied, maar er leven ook onbekende en minder goed zichtbare  diertjes als de de sabelsprinkhaan, het bootsmannetje en het icarusblauwtje. We stellen een aantal aan je voor. Gewapend met een verzamelpotje, een waterbakje, een loep en zoekkaart gaan we op zoek naar het geheimzinnige, onmisbare insectenleven van de Brunssummerheide. Een verrassende en leerzame activiteit. Insecten zijn niet akelig maar nuttig en boeiend!

Insecten en de voedselkringloop

Insecten hebben een belangrijke rol in de voedselkringloop. Er zijn veel soorten insecten en behoorlijke aantallen in de Nederlandse natuur. Maar er voltrekt zich een stille ramp in Nederland: Helaas blijkt namelijk dat die aantallen hard afnemen. Tijdens deze excursie krijg je ook duidelijker waarom dit een slechte ontwikkeling is maar ook hoe jij er iets aan kunt doen om de insecten te helpen. Dat is hard nodig. 

Natuurlijk vertellen we je ook graag wat over de insectencampagne Help de Bij van OERRR. Ben je al nieuwsgierig? Kijk dan https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/helpdebij

Let op!

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Zo wordt er ten allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Lees hier alle informatie.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Op zoek naar de bodem- en waterdiertjes van de Brunssummerheide
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.