Neem een bosbad op De Slotplaats


-advertentiepositie-



Neem een bosbad op De Slotplaats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Je hoeft je zwemkleding niet aan te trekken op deze excursie met de boswachter. Tijdens een bosbad struin je door het bos en neem je de Je hoeft je zwemkleding niet aan te trekken op deze excursie met de boswachter. Tijdens een bosbad struin je door het bos en neem je de omgeving met al je zintuigen waar. De gids laat je kijken, luisteren en voelen en vertelt de bijzondere verhalen die bij het bos op landgoed De Slotplaats horen.. LET OP: Iedere zaterdagochtend vind er een excursie plaats vanaf het restaurant De Slotplaats. Meld je daarvoor hier aan. 

Je hoeft je zwemkleding niet aan te trekken op deze excursie met de boswachter. Tijdens een bosbad struin je door het bos en neem je de omgeving met al je zintuigen waar. De gids laat je kijken, luisteren en voelen en vertelt de bijzondere verhalen die bij het bos van De Slotplaats horen.

Natuur- en cultuurbeleving

Landgoed de Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en herbergt vele herinneringen aan vervlogen tijden. Het oude, deels vochtige bos met zijn dikke bomen huisvest een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Dit gebied leent zich daarom uitstekend voor een prachtige natuurbeleving.

Bijna het gehele landgoed is vanaf 1730 vormgegeven en aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Johann Hermann Knoop. Naast het landhuis met de tuin en de zonnewijzer hebben ook het bos met de Burmaniazuil de status van Rijksmonument!

Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de wespendief en de havik en verschillende spechtensoorten zoals de groene specht en de grote bonte specht. Met name de laatste laat flink van zich horen.

Aan het einde van de excursie is het heerlijk genieten in de groene en gastvrije horecagelegenheid van De Slotplaats.

Praktisch

De excursie start en eindigt bij de receptie van de naast De Slotplaats gelegen camping De Wâldsang, waar je ook prima kunt parkeren.

Deze excursies vinden onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen (minstens 6) én de op dat moment geldende coronaregels plaats. Bij annulering ontvangen deelnemers desgewenst hun geld terug.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Neem een bosbad op De Slotplaats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.