Rondvaart met museumschepen Maritiem Museum

Rondvaart met museumschepen Maritiem Museum

Vaar mee met unieke rondvaarten op museumschepen van het Maritiem Museum door de Rotterdamse haven. We varen iedere woensdag, zaterdag en zondag. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht vanuit de Maritiem Museum Haven beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over deze varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20 (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

VAAR JE MEE?
Datum rondvaarten: Elke woensdag, zaterdag en zondag van 18 juli t/m 29 augustus.
Tijden: 12:30 en 14:30u
Duur: Vaartijd is ongeveer 1,5u afhankelijk van weer en getij. Uiterlijk 15 min voor afvaart bestelde tickets afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Kinderen uitsluitend onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. Deze schepen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten van een rondvaart (excl. museumbezoek): volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar € 15,00, kinderen van 0 t/m 3 jaar € 4,00. De tickets zijn online te koop.

Met een rondvaartticket heb je ook toegang tot de historische schepen en kranen in de Maritiem Museum Haven. In de werkplaatsen kan je de demonstraties en workshops bijwonen op vertoon van je ticket.
Snack-borrel arrangement
Neem ook wat lekkers mee voor tijdens de rondvaart. Bestel je snack-borrel arrangement samen met je ticket online. Stel zelf je pakket samen. Ja kan kiezen uit: wijn, bier of frisdrank en twee hartige of zoete snacks. Kosten: €6,50

Een rondvaart op onze museumschepen is niet voor landrotten. Deze voormalige werkschepen zijn niet overdekt, hebben geen pluche dekstoelen of een restaurant aan boord. Het is een echte maritieme ervaring en een terug-in-de-tijd-reis. Ter geruststelling: in geval van storm of hevige regen varen we natuurlijk niet, hier zullen we je tijdig over informeren.

Kinderen helpen een schip te laden en te lossen Foto: Foto: Mike Bink

Vader en dochter kijken naar een modelschip in een vitrine Foto: Foto: Fred Ernst

Blik vanuit een rond scheepsvenster op spelende kinderen Foto: Foto: Fred Ernst