BZZZ speurtocht De Slotplaats


-advertentiepositie-



BZZZ speurtocht De Slotplaats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het bos leven overal insecten en kleine kriebelbeestjes. In de lucht, op de grond en zelfs in het water als er na een flinke regenbu In het bos leven overal insecten en kleine kriebelbeestjes. In de lucht, op de grond en zelfs in het water als er na een flinke regenbui plassen blijven staan. Ga je mee op zoek? Met de BZZZ speurtocht kun je met het hele gezin op pad.. Deze zomer organiseren we de BZZZ speurtocht op landgoed De Slotplaats. Tijdens deze speurtocht maak je kennis met de wilde bij en andere kleine kriebeldieren. Insecten zijn onmisbaar voor de natuur; ze bestuiven planten, ze ruimen op of ze zijn voedsel voor andere dieren. Aan de hand van zeven opdrachten leer je ze allemaal kennen. En jezelf ook een beetje... Aangenaam kennis te maken! 

De start van de speurtocht met allerlei leuke opdrachten is bij het koetshuis op landgoed De Slotplaats. Daar eindigt de tocht vervolgens ook weer. Aansluitend kun je nog gaan ravotten in de Speelnatuur van OERRR! 

Goed om te weten

  • Koop van tevoren online 1 kaartje per gezin. Je mag starten tussen 10:00 en 16:00 uur.
  • De speurtocht start en eindigt bij het koetshuis naast de Speelnatuur van OERRR. Hier kun je de speurtocht aan de balie ophalen. 
  • De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar oud. 
  • De opdrachten zijn zonder begeleiding.
  • De tocht loopt gedeeltelijk door een hondenlosloopgebied. 
  • De route is onverhard en zo'n 3 kilometer lang. Er staan verschillende bankjes langs de route. 
  • Na de wandeling kun je nog even nagenieten op het terras van restaurant De Slotplaats.

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Ben jij al lid?

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

BZZZ speurtocht De Slotplaats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.