Open monumentendag




Open monumentendag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom in het Open monumentenweekend op 11 en 12 september naar Fort Buitensluis in Numansdorp. In dit weekend zijn er ook rondleidingen. Kom langs op Fort Buitensluis en proef de sfeer. Met Open Monumentendag is er van alles te doen. Toegang is gratis.

Rondleiding

Er zijn rondleidingen om 13:30, 14:30 en 15:30.
De maximale groepsgrootte is 15 personen. Wil je zeker zijn van een plekje bij de rondleiding? Meld je dan aan, want vol is vol.

Forten on the Air
Tijdens open Monumentendag 2021 zijn de radiozendamateurs van Contestgroup CG1884 (https://www.contestgroup.nl) actief met Forten on the Air. Al sinds 2008 brengt deze groep Fort Buitensluis in de lucht tijdens evenementen en contesten.

Dit weekend zijn ze actief op diverse frequentiebanden.  De Contestgroup beschikt over een ruim bemeten antennepark zodat simultane verbindingen op de diverse banden mogelijk is. Eenieder is tijdens deze Open Monumentendag 2021 meer dan welkom op Fort Buitensluis en de radiobunker van CG1884 waar u een uitgebreide rondleiding kan krijgen door een van de aanwezige radiozendamateurs.

Parkeren
Let op: In verband met de beperkte parkeerruimte adviseren we je om zo mogelijk te voet, of met de fiets te komen. We kijken uit naar je komst

Over het fort
Fort Buitensluis is een uniek monumentaal object aan het Hollandsch Diep. Bekijk de authentieke buskruitmagazijnen en bunkers uit de Eerste Wereldoorlog. Ook het prachtige dakterras met panoramisch uitzicht over het water is zeker een bezoek waard.

 Bezoek www.fortbuitensluis.nl

Open monumentendag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.