Bezoek Historisch Vliegveld Valkenburg

Bezoek Historisch Vliegveld Valkenburg

Op het voormalige marinevliegkamp Valkenburg is een museum in de communicatiebunker. Bezoek zaterdag 25 september de permanente tentoon

De Stichting Historie Vliegveld Valkenburg heeft tot doel het zo breed mogelijk onder de aandacht brengen van de betekenis van het voormalige vliegveld Valkenburg. Niet alleen de historie van het vliegveld zelf, maar ook die van de omgeving en die van het vliegveldterrein van vr het vliegveld. Dit gebeurt door het realiseren en in stand houden van een informatiecentrum met een museale functie op het voormalige vliegveld.

Op het voormalige marinevliegkamp is de voormalige communicatiebunker ingericht als expositieruimte. De permanente tentoonstelling behandelt de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 1930 tot de sluiting in 2006. Ook de periode van de Atlantikwall wordt hierin voor het voetlicht gebracht.

De collectie bevat talloze fotos, modellen en kleine voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden en een complete vliegtuigmotor. Ook zijn er voorwerpen te zien die recentelijk bij werkzaamheden zijn opgegraven, zoals delen van Duitse en Nederlandse vliegtuigen. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door een meterslange, zeer gedetailleerde historisch verantwoorde maquette met hangaars en vliegtuigen.

De toegang is gratis. U kunt na afloop eventueel een vrijwillige gift doen voor de instandhouding van het museum.

Adres
Stichting Historie Vliegveld Valkenburg
Marinevliegkamp 250
2236 ZZ Valkenburg

De bovengrondse bunker uit 1982 staat net voorbij de hoofdingang aan de linkerkant. Als je bij de slagboom zegt dat je naar het museum wilt, mag je doorrijden. Volg de blauwe borden naar gebouw 250.

Bezoek Historisch Vliegveld Valkenburg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.