Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Ontdek de oudste manier van textiel maken op De Onlanderij! Tijdens de workshop vachtvilten ga je intensief aan de slag en maak je in n dag een eigen kleed. De gehele dag zal verzorgd worden door Annemieke van Mooimiek en de horeca van De Onlanderij. Ontdek de oudste manier van textiel maken op De Onlanderij! Tijdens de workshop vachtvilten ga je intensief aan de slag en maak je in één dag een eigen kleed. De gehele dag zal verzorgd worden door Annemieke van Mooimiek en de horeca van De Onlanderij..

Vilten vraagt om fysieke kracht omdat er met wol, water en zeep van meerdere lagen wol één geheel gemaakt word. Door Annemieke van Mooimiek word je tijdens de workshop de gehele dag begeleid. De horeca zal je tijdens de pauzes verzorgen met heerlijke gerechten gemaakt van biologische producten.De vachten komen van Drentse heideschapen met prachtige lokken. Het vilten zelf is een mindful proces en lukt altijd. Als je een beetje inspanning niet schuwt, dan is dit een hele leuke workshop. Waarbij je aan het einde van de dag met je eigen gemaakte kleed naar huis gaat! Let op: de prijs is exclusief de vachten, deze zijn €20,- per stuk en dienen contant afgerekend worden bij Annemieke van Mooimiek op de dag zelf.Om tien uur zal er gestart worden met koffie, thee en huisgemaakte taart bij De Onlanderij. Vervolgens zal de eerste ronde vilten van start gaan. Na deze eerste viltsessie zal de horeca een biologische lunch verzorgen in het restaurant. In de middag zal de tweede sessie vilten plaatsvinden en kan iedereen met zijn of haar eigen gemaakte vacht naar huis.Annemieke van Mooimiek zal je met haar vele ervaring begeleiden tijdens het hele viltproces. De workshop wordt buiten gegeven maar wel overdekt, hard werken met een prachtig uitzicht op De Onlanden!Tips:
  • Let op: de prijs is exclusief de vachten, deze zijn €20,- per stuk en dienen contant afgerekend worden bij Annemieke van Mooimiek op de dag zelf.

  • In verband met de voorbereidingen kan er kosteloos geannuleerd worden tot een week van te voren.

  • Je werkt veel met water, trek kleding/schoeisel aan die hier goed tegen kunnen.

  • De workshop zal buiten plaatsvinden, kleed je hier goed op aan.

  • Neem een emmer, ton of vuilniszak mee, want je krijgt de vacht nat mee naar huis.

Workshop vachtvilten op De Onlanderij

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.