Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Maak kennis met Bunker Museum IJmuiden tijdens de Beleefweek: Oorlogsverhalen in de duinen. Doe de rondleiding op 21 oktober met gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. #bunker #museum #ijmuiden #rondleiding. Gedurende de Beleefweek laat het Bunker Museum IJmuiden u kennis maken met een bijzonder stukje beton. In het Nationaal Park Kennemerland staat namelijk een van de twee laatst overgebleven Waltzkrpersperre. Simpel gezegd een grote betonnen deur. Tevens bezoken we de restanten van de voormalige luchtafweer batterij Sud-Ost. Tijdens de rondleiding informeren we u over de samenhang van deze restanten van de Atlantikwall en vertellen wij uwaarom deze hier zijn gebouwd.

In deze rondleiding gaat u op stap met een gids van het bunkermuseum en een gids van natuurmonumenten. De rondleiding kan worden geboekt via de website van het Bunker Museum IJmuiden, bunkermuseum.nl. Hier vind u ook de beschikbare dagen en tijden.

Per rondleiding zijn er 8 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen 8,- per persoon. Let op er geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Houd u rekening met een fikse wandeling door het duin, en zorgt u voor comfortabele schoenen en kleding.

Start van de rondleiding is de ingang NP Kennemerland ingang Zeewijk. Routebeschrijving en instructie volgen bij de inschrijving.

Beleefweek Oorlogsverhalen in de duinen

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.