1

Paddenstoelenwandeling




Paddenstoelenwandeling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welke paddenstoelen zijn er te zien?

De boswachter gaat samen met u op zoek naar paddenstoelen in de stuifduinen van Bergharen. Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, kunnen we veel paddenstoelen vinden. Paddenstoelen zijn de vruchten van de schimmel die onder de grond, in een boom of op een dode tak zit. De paddenstoel moet sporen (zaad) maken en er voor zorgen dat de wind ze mee kan nemen naar een andere plek. De rol van de paddenstoelen in het ecosysteem is van groot belang. Het is vaak lastig om de paddenstoel op naam te brengen. Een spiegeltje om onder de hoed van de paddenstoel te kijken kan dan helpen.


Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 10:00 uur. Duur: ca. 2 uur
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: neem een spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken.
  • Startlocatie: parkeerplaats bij de Kapelberg, Molenweg 53, Bergharen (Hoek Molenweg/Elzendweg).
  • Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Paddenstoelenwandeling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.