Herfst in Hernen

Herfst in Hernen

Wandeling in het kader van de Week van het landschap.

Het is herfst in Hernen. Het kasteel laat zijn schoonheid zien in de najaarszon. Het eerste kasteel van de stichting kent nog vele middeleeuwse kenmerken omdat het eeuwenlang nauwelijks is verbouwd. Het landschap om het kasteel is parkachtig met droge en natte gedeelten wat garant staat voor een rijke flora en fauna. De boswachter laat de invloed van de herfst zien en toont de plek waar de oude veldoven stond. Tevens zie je waarom de das zich hier al eeuwenlang thuis voelt. De wandeling voert je vervolgens door enkele mooie stukjes bos en langs de Hernense molen, onlosmakelijk verbonden met het kasteel. Speur jij ook mee naar bijzondere paddenstoelen?

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 10:00 uur. Duur: ca. 2,5 uur
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: Neem zelf eten en drinken mee voor onderweg (er is geen horeca onderweg). Draag stevige wandelschoenen.
  • Startlocatie: parkeerplaats Kasteel Hernen, Dorpstraat 40, Hernen.
  • Informatie: Cor Custers, tel. 06-44380502.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Kinderen verkleed als ridders in Kasteel Hernen Foto: Foto: Ton Rothengatter

Kasteel Hernen Foto: Kasteel Hernen

Kinderen op onderzoek uit in Kasteel Hernen Foto: Kasteel Hernen