Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Neem een kijkje in het pas gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. Neem een kijkje in het pas gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur. .

Geniet van historie en cultuur tijdens deze unieke activiteit voor volwassenen op Landgoed Eerde. Deze excursie staat in het teken van het net gerestaureerde Kasteel. Kom binnen en laat je verrassen.De restauratie is voltooid!Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan Kasteel Eerde. Terwijl de buitenkant een nieuw likje verf kreeg, richten de herstelwerkzaamheden zich binnen op het interieur van het kasteel, met het uiteindelijk doel: alle plafonds, wanden en vloeren van de cultuurhistorisch waardevolle 18e -eeuwse woonverdieping in hun oude stijl te herstellen. Nu is het klaar en het is prachtig geworden!Verrassend EerdeLaat je verrassen door Landgoed Eerde. Samen met de gids wandel je ongeveer één uur door de kasteeltuin, langs het bloemmozaiek en de boomgaard. Buiten de poort neemt de gids je mee naar het parkbos voor een bezoek aan het rococovak en het quinconcevak. Hij laat zien hoe uniek Eerde is met de bijzondere landschapselementen, zoals de lanen, de zichtassen en tuinontwerpen. Daarna breng je een bezoek aan de recent gerestaureerde bel-etage van het Kasteel. Het Kasteel en de kasteeltuin wordt slechts enkele keren per jaar opengesteld voor een rondleiding met gids. Maak gebruik van deze unieke kans om dit Rijksmonument van binnen te bekijken! Wil je alvast een eerste indruk van de bel-etage? Klik dan hier.Programma Eerde 2020De restauratie was een onderdeel van Programma Eerde 2020, wat in 2021 officieel is afgerond. Hieronder viel het herstel en de ontwikkeling van het kasteel, de historische kasteeltuin, het parkbos en het omringende landschap op het landgoed. Eerde 2020 werd mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de Nationale Postcode Loterij.

Corona maatregelenWij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM en verwachten dat ook van onze gasten.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt.

  • I.v.m. corona is het verplicht om vooraf een ticket te kopen. Het is niet mogelijk om op de dag zelf nog aan te sluiten.

  • Op deze locatie gelden mogelijk aanvullende coronamaatregelen in verband met de huisvesting van de internationale school.Handig om te weten:
  • De rondleiding start bij de hoofdingang van Kasteel Eerde.

  • Draag stevige schoenen.

  • Er is geen lift aanwezig in Kasteel Eerde.

  • Er is geen horecagelegenheid bij Kasteel Eerde.

  • Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.