Hertenbronst

Hertenbronst

Samen met de boswachter luisteren naar burlende herten.

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. Er wordt gewandeld naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 12,50 euro p.p., donateurs 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
  • Opmerking: Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. 100% garantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (geruisloze en warme) kleding aan, draag geen parfum en neem een verrekijker mee.
  • Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.
  • Informatie: Rein Jaarsma, tel. 06-20390424 of Gerrit van Vemde, tel. 06-51107825.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er zijn een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch Foto: Kasteel Cannenburch