Bewonersexcursie zandsuppletie Verdronken Land

Bewonersexcursie zandsuppletie Verdronken Land

Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten nodigen je van harte uit op voor een avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Be Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten nodigen je van harte uit op voor een avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland. .

Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten nodigen je van harte uit op voor een avontuurlijke natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland.Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten werken samen aan het herstel van de getijdennatuur in de Oosterschelde. Door zandplaten en slikken op te hogen, krijgen kustvogels als de rosse grutto, wulp en kanoetstrandloper langer de tijd om naar voedsel te zoeken. In oktober worden de slikken voor het Verdronken Land van Zuid-Beveland opgehoogd met een verse laag slibhoudend zand. Tijdens de excursie kom je alles over dit natuurherstelproject te weten en kunnen we op afstand de aannemer in actie zien met o.a. het baggerschip, een shovel en de bulldozer.De route loopt door geulen, over slikken en schorren in een gebied waar je normaal niet mag komen. Naast de suppletiewerkzaamheden maak je ook kennis met zilte planten als zeekraal, lamsoor en Engels slijkgras. Ook de vogelsoorten in het gebied, de verdronken dorpen in de Oosterschelde en de dynamiek van slik, wind en water die dit Verdronken Land hebben gevormd komen aan bod!Tip van de boswachter:
  • De route naar het startpunt van de excursie is onverhard. De weg ligt er prima bij, maar rijd wel rustig ivm losliggende steentjes;

  • Doe laarzen aan tijdens de wandeltocht, het gebied bestaat uit schorren, slikken met daartussen soms diepe geulen;

  • Doe kleding aan die vies mag worden;

  • Een goede conditie is belangrijk, het terrein is behoorlijk ruig;

  • De wandeling is ongeveer 2 kilometer;

  • Neem een verrekijker mee om de vogels en de suppletie werkzaamheden van dichtbij te kunnen zien.

Bewonersexcursie zandsuppletie Verdronken Land

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.