De aardappeleters: misser of meesterwerk?


De aardappeleters: misser of meesterwerk?

De aardappeleters van Van Gogh. Veel mensen kennen het schilderij wel. Maar hoe ging Vincent eigenlijk te werk? Wat wilde hij ermee bereiken? En, is hij daarin geslaagd? Kom dit najaar naar de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk? en vorm je eigen oordeel over dit wereldberoemde schilderij.

De tentoonstelling is een ode aan het bekende werk dat Vincent van Gogh in 1885 maakte toen hij in Brabant woonde. De schilderijen, studies, schetsen en brieven vertellen een verhaal over ambitie, doorzetten en kritiek. Een verhaal voor jong en oud over blijven geloven in jezelf.

De tentoonstelling gaat in op zowel het ontstaan van De aardappeleters als de betekenis ervan, en helpt je een eigen mening te vormen over het schilderij dat Vincent zelf zag als het beste dat hij had gemaakt.

In het zogenoemde Aardappeleters-atelier kom je nóg dichter bij de meester en zijn meesterproef. Een levensgrote maquette vormt het decor om het beroemde schilderij op een andere manier te ervaren.

Stap in de boerenwoning en neem plaats aan de eettafel van de familie De Groot-Van Rooij. Bij hen bracht Vincent uren door om ze vast te leggen als De aardappeleters.

Kom tekenen aan een van de tekentafels, leer de familie De Groot-Van Rooij beter kennen, zie de eetrituelen van de ‘nieuwe aardappeleters’ en maak je eigen versie van De aardappeleters.

De aardappeleters: misser of meesterwerk?

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.