Stappen & Happen door het westen van Tiengemeten (najaar)


Stappen & Happen door het westen van Tiengemeten (najaar)

De lekkerste wandeltocht in het najaar op Tiengemeten! Een walking dinner langs het moeras in het westen van het eiland dat je niet sne De lekkerste wandeltocht in het najaar op Tiengemeten! Een walking dinner langs het moeras in het westen van het eiland dat je niet snel zult vergeten… .

De lekkerste wandeltocht op Tiengemeten ervaar je tijdens Stappen & Happen! Een walking dinner langs het moeras in het westen van het eiland dat je niet snel zult vergeten… Onze gids neemt je na de start in het bezoekerscentrum mee en onderweg pauzeer je bij de aardappelloods voor een ‘hap-stop’. Een aanrader voor bourgondiërs die houden van een wandeling. Zet je stevige wandelschoenen maar vast klaar! Stappen door de WeeldeDe gids van Natuurmonumenten neemt je mee voor een wandeling van 6 km over voornamelijk onverhard terrein door het westen van de Weelde, langs het moeras in het midden. Dit moeras is een waar vogeleldorado. Ze foerageren, rusten, broeden en slapen er. Overal waar je kijkt zijn vogels. In deze tijd van het jaar zie je hier veel soorten eenden en ganzen en de witte zilverreiger. Ook kun je op deze route Schotse hooglanders tegen komen en wie weet vliegt de zeearend wel over… In het westen van het eiland vind je ook de recreatiehaven, vakantiewoningen en de aardappelloods. Bij de ruïne vlakbij de aardappelloods zie je sporen van de bever. Natuurlijk geniet je ook van het uitzicht vanaf de Vliedberg. Onderweg vertelt de gids je alles over dit deel van Tiengemeten.HappenHet Stappen & Happen avontuur begint in het bezoekerscentrum op het eiland met een kopje koffie of thee en lekkere streeklekkernijen. Daarna ga je op pad voor de eerste wandeletappe. Bij de aardappelloods heb je een tussenstop waar je kunt genieten van het voorgerecht. Daarna ga je weer op pad voor de tweede wandeletappe. Na afloop strijk je neer en laat je je tong strelen met het hoofdgerecht. Uiteraard geldt dit ook voor vegetariërs!StilteVoor uitbuiken is geen tijd: de pont terug naar vaste wal wacht! Als het eiland al door de meeste mensen verlaten is, wandel je terug naar de haven op Tiengemeten. Laat de stilte van het eiland nog even op je inwerken! Om 18.10 uur stap je met de groep op de pont. Al varend komt een einde aan deze lekkerste wandeltocht van Tiengemeten…Tips van de boswachter
 • Neem de pont om 14.00 uur.

 • Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt namelijk stipt op tijd.

 • Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland).

 • Koop vooraf online je pontkaartje(s)

 • Met de wandeling kunnen geen honden mee: niet iedereen is namelijk dol op deze trouwe viervoeter.

 • Trek stevige wandelschoenen en warme kleding aan.

 • Neem je verrekijker mee.

 • Deze activiteit duurt ongeveer 4 uur.

 • Controleer jezelf na je bezoek op teken.

 • De prijs is inclusief eten en 1 (niet-alcoholisch) drankje.

 • De huidige richtlijnen van de overheid, schrijven voor dat wij verplicht zijn om bij deze excursie - met horeca - de CoronaCheck te laten plaatsvinden. Zorg dus dat je een geldige QR-code kunt laten scannen. Meer informatie over het coronatoegangsbewijs vind je op de website van de Rijksoverheid.

 • Om 18.10 uur vaart de pont terug naar vaste wal.

 • Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze wandeling geannuleerd worden.Stappen & Happen door het westen van Tiengemeten (najaar)

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.