AFGELAST Nieuwjaarconcert


-advertentiepositie-



AFGELAST Nieuwjaarconcert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Geldersch Landschap & Kasteelen en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, organiseren samen in januari 2022 een serie nieuwjaarscon

Het Charmskwartet neemt u mee naar Prousts magische wereld, zoals die van de toverlantaarn waar de jonge Marcel avonden lang naar kon kijken, waar tijd en ruimte, geur en kleur in elkaar overvloeien en waar het meest alledaagse een onvermoede glans krijgt. De tekstfragmenten worden omlijst door muziek van Darius Milhaud, die in dezelfde tijd in Parijs werkte, en van César Franck, wiens strijkkwartet het laatste werk was dat Proust live kon beluisteren.

Welkom in het universum van Proust
De kleur van meidoornbloesem op het altaar van de dorpskerk; de tragedie van een uitgestelde nachtzoen; de ontdekking van de onbegrensde mogelijkheden van de kunst: welkom in het universum van een van de meest bewonderde maar minst gelezen schrijvers uit de westerse literatuur. Marcel Proust schiep een gevoelswereld met vele dimensies. De laatste tien jaar van zijn leven sloot hij zich van de buitenwereld af om zich volledig aan zijn werk te wijden. In bed, in zijn met kurk beklede kamer, sliep hij overdag en schreef hij 's nachts over de wereld; over zijn wereld, die aan het verdwijnen was. Op 18 november 1922 stierf hij, op 51-jarige leeftijd, de laatste drukproefcorrecties nog in zijn hand.

In verband met de huidige coronamaatregelen is de concertenreeks in januari helaas afgelast. Wij hopen zo spoedig mogelijk nieuwe data bekend te maken. 

Muziek
Delen uit strijkkwartetten van Darius Milhaud en César Franck

Tekst
Fragmenten uit Prousts Op zoek naar de verloren tijd en uit de memoires van Céleste Albaret, Prousts huishoudster tijdens de laatste acht jaar van zijn leven.

Musici
Charmskwartet

Arthur Ornée, viool
Alexej Pevzner, viool
Bart Peters, altviool
Inge Grevink, cello

Tekstkeuze, samenstelling en voordracht: Arthur Ornée

Data:  
Zondag 9 januari          : kasteel Rosendael
Zondag 16 januari        : kasteel Cannenburch
Zaterdag 22 januari      : kasteel Ammersoyen

Tijd en duur: aanvang 11.00 uur. Duur concert 60 minuten

Entree: € 17,50 (incl. goodiebag)

Adres:
Kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal
Kasteel Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen
Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

 Bezoek www.glk.nl

AFGELAST Nieuwjaarconcert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.