De krijgsmacht beschermt wat ons dierbaar is


-advertentiepositie-De krijgsmacht beschermt wat ons dierbaar is

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Marechausseemuseum in Buren is in de afgelopen paar jaar bijna volledig vernieuwd. Op de eerste etage van het voormalig Koninklijk weeshuis begint het verhaal van de Marechaussee met de nieuwe tentoonstelling De krijgsmacht beschermt wat ons dierbaar is.


DE KRIJGSMACHT BESCHERMT WAT ONS DIERBAAR IS
Om de Koninklijke Marechaussee beter te leren kennen is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de organisatie waar zij deel van uitmaakt.
De Nederlandse krijgsmacht zorgt voor de veiligheid van iedereen in Nederland en beschermt ons tegen geweld binnen én buiten onze grenzen. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze ondersteunen niet alleen bij dreiging maar ook bij rampen. De krijgsmacht beschermt alles wat ons dierbaar is.
In de tentoonstelling maak je kennis met de krijgsmacht in de breedste zin van het woord. Van organisatiestructuur tot kosten, zowel letterlijk als figuurlijk, en van missies tot nationale inzet.
Een wandvullende film neemt je mee door de dagelijkse werkzaamheden van hen die zich inzetten voor onze vrede en veiligheid.

De mensen in het uniform
Stap in de wereld van de krijgsmacht en maak kennis met de mensen in het uniform.
Acht militairen van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee vertellen openhartig over hun werk, de positieve maar ook zware kanten ervan, de keuzes die zij maken, dilemma’s die ze tegenkomen en de invloed van hun bijzondere werk op hun persoonlijk leven.

“Militair ben je 24 uur per dag”
Werken bij de krijgsmacht is geen gewone loopbaan, en kan langdurige gevolgen hebben op het persoonlijk welzijn van militairen en hun omgeving. Het leidt niet zelden tot een vorm van PTSS, Post Traumatisch Stress Syndroom. Het is bijzonder werk, onder hoge druk, waarbij militairen in het uiterste geval bereid zijn met hun leven betalen. Ook dat is in de tentoonstelling te zien.
Dat het werk aan de andere kant ook veel voldoening geeft is te beluisteren in de interviews met militairen uit alle krijgsmachtdelen.

 Bezoek www.marechausseemuseum.nl

De krijgsmacht beschermt wat ons dierbaar is
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.