Moeflonexcursie

Moeflonexcursie

In de vroege ochtend op zoek naar moeflons.

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 80 moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zijn het zand levend en dynamisch op deze mooie zandverstuiving.

Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag - ook al vindt hij zijn voedsel op de heide - het liefst in het bos schuilhoudt. De boswachters nemen u mee op zoek naar deze dieren en vertellen u het een en ander over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 07.00 uur (’s ochtends). Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs GLK 3,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas.
  • Opmerking: stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Kinderen en honden kunnen niet mee.
  • Tip van de boswachter: draag stevige wandelschoenen.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: Aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van het Geldersch Landschap en Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.
  • Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. 
  • Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
  • Informatie: Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947 of Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Moeflonexcursie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.