Knappe Knoppenwandeling

Knappe Knoppenwandeling

Ontdekken welke boomsoorten er groeien in het Orderbos.

In de zomer bomen herkennen is vrij makkelijk. De bladeren helpen je flink op weg. Maar hoe doe je dat in de winter? In de winter zitten er geen bladeren aan de bomen! Toch kunnen we de naam van de boom opzoeken door naar de knoppen te kijken. Ver voordat de bladeren van de bomen vallen, zijn de knoppen voor het volgende jaar al aangelegd. Dit betekent dat de bladeren (en vaak ook de bloemen) de hele winter al aanwezig zijn. Maar wel veilig opgeborgen in de knop die bescherming biedt tegen hagel, sneeuw en vorst. Een knop bestaat uit één of meer knopschubben, al dan niet voorzien van een waterafstotend laagje. Aan het einde van de winter gaan de knoppen groeien. Dit wordt veroorzaakt door de toename van temperatuur en licht. Met behulp van de boswachter en een zoekkaart kunt je zelf ontdekken welke boomsoorten er groeien in het Orderbos.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

    • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
    • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
    • Startlocatie: de voormalige Politieacademie aan De Kleiberg 15, 7312 SN in Apeldoorn.
    • Informatie: Herman Heskamp, tel. 06-16862394.
    • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Knappe Knoppenwandeling

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.