Online lezing: Wennen aan de wolf


Online lezing: Wennen aan de wolf

Ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland tijdens deze online lezing van Natuurmonumenten. We bekijken de belangrijkste aspe Ontdek alles over het leven van de wolf in Nederland tijdens deze online lezing van Natuurmonumenten. We bekijken de belangrijkste aspecten van de wolf: waar komt de wolf vandaan, hoe leeft de wolf, hoe kan je sporen herkennen en wat betekent de terugkeer van de wolf in ons land? .

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Dat is even wennen, want de wolf kennen we bijna alleen nog maar uit sprookjes. De wolf heeft een belangrijke invloed op de natuur. In deze lezing bekijken we hoe de wolf terugkeerde naar ons land, wat Natuurmonumenten doet om de wolf de ruimte te geven en bespreken we hoe zijn leven in een roedel, zijn manier van jagen en territoriumafbakening het landschap en de dieren daarin beïnvloedt. Ook de nadelige effecten van de wolf komen aan bod. Waarom bijt een wolf soms ineens tien schapen dood? Hoe kunnen we vee effectief beschermen tegen de wolf, en vormt hij een gevaar voor de mens? Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen tijdens deze online lezing door Lianne Schröder, boswachter bij Natuurmonumenten.Hoe reserveer je een plekje?

Boek een ticket voor deze boeiende online lezing op donderdagavond 20 januari om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,25 voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden.Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven e-mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.Interesse in meer lezingen? 

Check het volledige programma hier

Online lezing: Wennen aan de wolf

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.